Nieuws

hammer header
De Euro Cycling XP, de experience voor de enthousiaste en recreatieve fietser, gaat samen werken met Hammer Series in Limburg. Hammer Limburg maakt met de know how en expertise van de Euro Cycling XP optimaal gebruik om een expo- en fanzone in te richten op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Op het Tom Dumoulin Bike Park vinden tijdens het 3 daagse wielerfestival Hammer Limburg onder andere de start en finish plaats van de profwedstrijden Hammer Sprint en Hammer Chase op zaterdag 2 en zondag 3 juni aanstaande.

Neem alvast een kijkje op www.hammerseries.com

De expo zone van de Hammer Series Limburg wordt een dynamisch en interactieve experience tussen de teams, fans en sponsors. De Hammer Cycling XP! Vanaf de expo- en fanzone bestaat ook de mogelijkheid om fietsen van de aanwezige fietsmerken te testen op het Tom Dumoulin Bike Park.

Teampartners kunnen hun teamsponsoring optimaliseren door deel te nemen aan de Hammer Cycling XP. Een unieke experience, met een expo aan de teambus.

Een avond vol historie, wieler heldendom en waar stil werd gestaan bij het leven. Een held zijn gaat over meer dan een wedstrijd winnen. Dat werd overduidelijk.

Roger de Vlaeminck kreeg van de gemeente Bergen op Zoom en theater De Maagd een oevre prijs voor zijn verdiensten als wielrenner.
Mooi dat Ambassadors een verbindende rol hebben gespeeld in het samenbrengen van de gemeente, het theater en John's wielercafé tijdens de Silver Medal toertocht.

De helden van weleer kwamen aan het woord. Een wereldkampioene, een 11-voudige winnaar van klassiekers en monumenten in de wielersport, de vrouw van een wielrenner die de inspiratie gaf om 'Kasseien' te schrijven dat als theaterproductie door Nederland gaat trekken.

De bedoeling is om ook een uitvoering te verzorgen tijdens de EURO CYCLING XP 2018 in oktober in MECC Maastricht.

thumb brainstorm2Op vrijdag 16 maart 2018 werd in Cafe Coureur te Kortessem (zo'n plek waar de koers echt leeft) een brainstormsessie gehouden over hoe men de Euro Cycling XP nog aantrekkelijker en innovatiever kan maken. De aanwezige deelnemers die uit de wielerwereld komen of passie hebben voor het sportieve fietsen, hebben een overvloed aan frisse ideeen en inzichten naar voren doen komen. De deelnemers werden aangemoedigd om zich volledig te laten gaan in een creatieve deep dive. Alle ideeen waren toegestaan: gewone ideeen, vergezochte, voor de hand liggende, naieve, bizarre, absurde en natuurlijk ook de slimme ideeen. Hieruit zullen ongetwijfeld een aantal nieuwe en interessante projecten uit voortvloeien. We houden je op de hoogte. The best is yet to come!

 

Brainstormsessie

 

Koppelchallenge en Elite race

Koppelchallenge

Bezoekers (koppels of alleen) fietsen 5km indoor en direct daarna (wisseltijd telt mee) 1 km hardlopen op een loopband. De totaaltijd geld als race uitslag.

 • Wat moeten bezoekers meenemen
 • Hardloopschoenen
 • Sportkleding

 

Elite race

Als dag finale (zie planning “elite race”) van de koppelchallenge neemt het sterkste koppel of atleet het op tegen een pro atleet van Squadra en een top wielrenner

 • Wat moeten bezoekers meenemen
 • Hardloopschoenen
 • Sportkleding

Wanneer: gedurende de hele dag

Wisselcompetitie en Wisselclinics

Enkele malen per dag wordt een wisselclinic georganiseerd. Wissel is het 4e onderdeel van de triathlon Bezoeker leert hoe hij op zo’n snel mogelijk manier wisselt tussen het zwemmen en het fietsen en het fietsen en het lopen. Zwemmen wordt gesimuleerd en daarna springt de bezoeker op een fiets om vervolgens op een loopband te gaan hardlopen.

Wat moeten bezoekers meenemen:

 • Hardloopschoenen
 • Sportkleding
 • Eventueel eigen helm

Wanneer: Enkele keer per dag
Deelnemers: 15 deelnemers per clinic

Endlesspool / techniek analyses

Techniek analyses

Bezoekers kunnen een zwem techniek analyse krijgen. De zwem analyse vindt plaats in de Endless pool. Van de zwemmer wordt een video opname gemaakt. Deze beelden worden geanalyseerd door een  Squadra Coach. Naar aanleiding van de beelden krijgt de zwemmer zwem technische  tips.

Wat moeten bezoekers meenemen (mochten ze dit niet meenemen dan kunnen ze het van Squadra lenen)

 • Zwemkleding
 • Zwembril
 • Handdoek

Wanneer: Enkele tijdslots per dag
Duur: ongeveer 10 minuten

Run Bike Run (toertocht)

Deelnemers krijgen de mogelijkheid een R-B-R te doen, cross en ‘normaal’. Cross wil zeggen niet over de verharde weg, dus offroad (MTB en trail run) en normaal wil zeggen over de verharde weg. In de omgeving van het MECC worden een aantal rondes uitgezet en geïnteresseerden kunnen dit proberen en ook letterlijk hun fiets of kleding of schoenen testen.

Loop (verhard en /of  offroad) 5km

Fiets (verhard en / of offroad) 20km

Wanneer: De gehele dag door, onbegeleid (route via app). Eventueel enkele keren begeleid door atleet Squadra of ITZU

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag

 

Zaterdag

 

Zondag

 

Wat

Tijdstip

Wat

Tijdstip

Wat

Tijdstip

Start beurs

12.00

Start beurs

10.00

Start beurs

10.00

Koppelchallenge

12.00 tot 17.00

Koppelchallenge

10.00 tot 17.00

Koppelchallenge

10.00 tot 17.00

Run Bike Run (toertocht)

12.00 tot 17.00

Run Bike Run (toertocht)

10.00 tot 17.00

Run Bike Run (toertocht)

10.00 tot 17.00

Begeleide Run Bike Run

13.00

Wisselclinic

11.00

Wisselclinic

11.00

Techniek analyse

14.00 tot 15.00

Techniek analyse

13.00 tot 14.00

Techniek analyse

13.00 tot 14.00

Wisselclinic

15.00

Begeleide Run Bike Run

13.00

Begeleide Run Bike Run

13.00

Zwem techniek analyse

16.00 tot 17.00

Wisselclinic

15.00

Zwem techniek analyse

15.00 tot 16.00

Elite race

18.00

Zwem techniek analyse

17.00 tot 18.00

Wisselclinic

16.00

Wisselclinic

19.00

Elite race

18.00

Elite race

17.00

Zwem techniek analyse

20.00 tot 21.00

Wisselclinic

19.00

Sluiting Beurs

18.00

Sluiting Beurs

21.00

Sluiting Beurs

20.00

   

Niemand minder dan wielerlegende Eddy Merckx opent de eerste editie van Euro Cycling XP, het wielerevenement dat plaatsvindt van vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober in MECC Maastricht. Eddy Merckx is een iconische wielrenner die 525 keer zegevierde van 1961 tot 1978. De vijfvoudige winnaar van de Tour de France begon na zijn wielercarrière met de productie van premium Eddy Merckx racefietsen (meer info: www.eddymerckx.com). Na afloop van de officiële opening van Euro Cycling XP is de Belgische wielerlegende nog aanwezig op de stand van Eddy Merckx .

Eddy Merckx is een legende in de fietswereld en wordt gezien als de beste renner ooit. Vijf keer won hij de Tour de France, vijf keer de Giro d’Italia en zeven keer Milaan – San Remo. In 1972 brak hij in Mexico-Stad het werelduurrecord dat pas 12 jaar later door Francesco Moser op een speciaal ontworpen fiets verbroken zou worden. In 2000 besloot de UCI dit record niet langer te erkennen en werd het record van Merckx in ere hersteld. In totaal was Eddy Merckx de beste in 525 wedstrijden, een onbreekbaar record, wat zijn bijnaam ‘De Kannibaal’ heeft opgeleverd.

De opening vindt plaats op vrijdag 20 oktober om 13:00 uur in MECC Maastricht.

(photo: Jelle Vermeersch) 

© 2018 Euro Cycling XP | MECC Maastricht