Nieuws

Nieuw wielerevenement in MECC Maastricht

MECC Maastricht presenteert van 20 t/m 22 oktober Euro Cycling XP als dé afsluiter van het wieler- en MTB seizoen en start van het winterseizoen veldrijden en ATB. Euro Cycling XP is een high-end, interactief wielerevenement met een focus op wielrennen, veldrijden, mountainbike en triatlon. Het is een evenement waar grote merken zich presenteren en waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen over materiaal, training, technologie, aerodynamica, tactiek, voeding, mindset en coaching. Daarnaast organiseert Euro Cycling XP op zaterdag een toertocht ‘Strade Limburgia’ door Nederlands en Belgisch Limburg.

Euro Cycling XP is de plek waar de fietser wordt geïnspireerd, de community elkaar ontmoet en kennis en ervaringen worden gedeeld. Alle wielersporten die je op competitieniveau kunt beoefenen komen aan bod. Grote namen van verschillende pro teams zijn aanwezig, zodat liefhebbers hun wieleridolen kunnen ontmoeten en hen kunnen uitdagen tijdens een van de vele clinics.

Co-productie

Euro Cycling XP is een co-productie van Euro Cycling XP, Flanders Bike Valley en MECC Maastricht. Initiator Stephan Räkers: “Als oud winnaar van de Ronde van Limburg, Hel van het Mergelland en Luik-Bastenaken-Luik u23 heb ik een speciale band met Limburg als wielerregio. MECC Maastricht is dé plek bij uitstek voor het organiseren van een interactief wielerevenement gecombineerd met een Strade Limburgia en uitdagende clinics’. 

 

© 2018 Euro Cycling XP | MECC Maastricht